Spar penger med solenergi hjemme eller på hytta

Dersom man har en hytte i et område uten strømtilgang er solceller en av alternativene man kan benytte seg av for å få nok strøm til belysning og andre elektriske enheter på hytta, men visste du at innovasjon og ny teknologi nå gjør solcellepanel til en økonomisk energikilde også i vanlige eneboliger?

Hvordan spare penger med solcellepanel?

Om man installerer solcellepaneler i eget hjem vil man produsere strøm til eget bruk, men visste du at du også kan selge strømmen du ikke bruker til andre husstander i nærheten slik at du får rabatt på strømregningen for forbruk når solcellepanelene ikke produserer strøm? På grunn av effektive solcellepaneler og datateknologi kan man enkelt selge overskuddsstrøm til andre, og når du gjør dette vil kraftselskapet betale deg for strømmen du selger. Dette vil deretter trekkes i fra mot din neste strømregning, og dersom du har solgt mer strøm enn du har brukt fra nettet vil du kunne få penger tilbake fra kraftselskapet.

Moderne løsninger for solceller i enebolig

Om vegrer deg for å installere solcellepanel fordi du er redd for at det ikke skal se pent ut på huset kan du glede deg over at utviklingen i solcelleteknologi har gjort det mulig å installere solcellepanel uten at det er hverken sjenerende eller stygt. Den aller beste måten å installere solcellepanel på en diskret måte er ved hjelp av Solcelletakstein da disse legges på taket og du får en løsning som gir et stort areal med solceller samtidig som det ser svært diskré ut. Jo større areal med solcellepaneler du har jo mer elektrisitet kan du produsere og dess mer kan du spare.