Gode forhold for solceller i Norge

Norge har mye sol. Det er ikke bare i Spania og i land sør for ekvator man bør tenke på denne typen energi. For det er strålene i seg selv som omformes til elektrisitet vi kan bruke til oppvarming med mer, og de lander like mye her til lands. Men også fordi Norge har så store beholdninger av kvarts, så kan produksjon av solceller også bli enda mer miljøvennlig.

Det er ikke alltid miljøhensyn kommer i første linje for barnefamilier og folk som har en stressende hverdag. Å tenke på strømpriser er kanskje det siste de vil. Selvfølgelig vil de være miljøbevisste, men det har helt fram til nå vært en hindring. For det er ikke bare i myndighetens interesse at du blir utslippsfri, naturen og klima har også godt av det.

Spar penger på montering

Det har blitt billigere å fremstille solcellepanel og dessuten blir selskaper subsidiert for å drive fram en bærekraftig utvikling. Dette er spennende og du kan spare på det samtidig. Montering blir gjort av fagfolk og investeringen blir bakt inn i prisen.

Spar penger på forbruk

Ja, for med et solcellepanel vil man nok ikke dekke hele behovet for strøm, men jaggu hjelper det. Og dersom man skaffer seg el-bil og el-sykkel i tillegg, så er det ikke mye utgifter igjen man trenger å tenke på. Man kan med et senke skuldrene og få god samvittighet samtidig.

Spar naturen for fremtiden

Det er ikke sikkert vi kan gjøre alt, men det vi kan gjøre er viktig. Og man må ikke bare snakke om det, men også gjøre noe aktivt for å få det til. Omstilling er alltid en prosess, men vi vil at disse prosessene skal gå så smertefritt som mulig.